D Morgan

News

Ellesmere Port U18 Girls Rugby Team11-Oct-2017

We, at D Morgan, strongly believe in supporting the Local Community and have a longstanding..

Staff Safety Awards19-Sep-2017

Two of our staff have recently received safety awards for their continued effort and support on ..

D Morgan
  • Project: Moston Vale Community Woodland, Manchester

  • Value: £600,000

  • Client: Forestry Commission

  • Overview:

    Construction of linear footways throughout a location previously used as a landfill site including raising the level of the site importing general fill to increase cover depth over former landfill.

Scope of works included:

  • Construction of footways varying in width from 1.5 to 2m, constructed in sub base and blinded with dust topping - surfaced in blacktop including decorative surfacing
  • 2,500 linear metres of haul road (design/supply geotextile & aggregate, construct and maintain)
  • 28,000m³ of fill imported and distributed around site using above haul routes
  • Illumination of footway with lighting columns, new cables via feeder pillars - installation of duct for new street lighting 
  • Installation of french drains required to drain wet land including areas of stone blanket
  • Installation of gates and stiles for horse access
  • Close liaison with client, stakeholders and local residents to achieve programme and allow importation of over 3000 loads of imported fill
  • Zero environmental incidents (sensitive brownfield site/former landfill, extreme care taken not to damage or break ‘seal’ over existing landfill)